OVER ONS

Als één van de gelukkigen die zichzelf teckel-eigenaar (of personeel?) mag noemen, zijn er in de loop der jaren steeds dezelfde uitdagingen voorbij gekomen waar ik geen goede oplossing voor kon vinden. Wie teckels heeft weet namelijk hoe lastig het kan zijn om stijlvolle teckel-gerelateerde artikelen te vinden. Iets wat zowel het chique maar toch eigenwijze karakter en uiterlijk van dit bijzondere ras eer aan doen.

Denk bijvoorbeeld in de koude wintermaanden eens aan een goed passend jasje te vinden voor de niet-standaard lichaamsverhoudingen van een teckel. Of de altijd blijvende behoefte om onder een dekentje te kruipen als ze een fijne slaapplek zoeken.

Van het winkelaanbod werd ik niet blij; de jasjescollectie leek voor de maten van een teckel enkel te bestaan uit naveltruitjes of slobbervesten, om het nog niet eens over de kwaliteit of aangeboden kleuren te hebben. Na ook een kast vol dekentjes te vullen waar mijn teckels niet makkelijk onder konden kruipen ben ik op zoek gegaan naar andere oplossingen. 

 

Met een beetje hulp heb ik jaren geleden het eerste jasje voor mijn oudste teckel gemaakt. Dit smaakte naar meer, meerdere jasjes volgden in de jaren erna voor hem en mijn andere teckels. Na vele enthousiaste reacties tijdens het uitlaten kwam het idee om dit ook voor andere teckels dan alleen mijn eigen roedel te doen: dit was de start van Charming Couture!

 

Na de jasjes volgden de slaapzakken en niet veel later kwamen de accessoires voor de teckels en hun personeel. Niet alleen zijn de artikelen zelf ontworpen en gemaakt in eigen atelier, ook de meeste gebruikte stoffen zijn een volledig eigen ontwerp van Charming Couture. De mogelijkheden zijn eindeloos! Door de jarenlange ervaring in ontwerp, styling en realisatie staan we voor kwaliteitsartikelen die met liefde worden gemaakt. De artikelen voor teckels worden door onze eigen teckels langdurig getest op comfort en functionaliteit. De eigenhandige kleinschalige productie verzekert je van kwaliteit en een exclusief product. Maatwerk is daarom geen enkel probleem en kan binnen afzienbare tijd geleverd worden. Géén geïmporteerde Aziatische massaproductie van honderd in een dozijn, maar juist kleine oplages, handgemaakt door onszelf in Nederland. Iets waar we erg trots op zijn!