• 100% handgemaakt in Nederland
  • Deskundig advies, meer dan 15 jaar ervaring met teckels
  • Wereldwijde verzending
  • Maatwerk mogelijk
Home » Webshop » Halsbanden en riemen » Meetinstructie halsbanden

MEETINSTRUCTIE HALSBANDEN

Voor iedere teckel heeft Charming Couture de juiste maat halsband. Onze halsbanden zijn verkrijgbaar in vijf maten en hebben per maat een verschillende breedte. Elke halsband heeft een comfortabele breedte die is afgestemd op het formaat van de hond. Ondanks dat dit een site voor teckels is, hebben we producten die ook werken voor andere hondenrassen. Meet voor jouw hondenras de nekomvang op onderstaande wijze om de juiste maat halsband te bepalen.

 

Benieuwd welke maat geschikt is voor jouw teckel (of hond van een ander ras)?

 

Meet dan voor de zekerheid de nekomvang op, gemeten in het midden van de nek. Gebruik hiervoor een soepel meetlint wat tijdens het meten aansluit op de vacht, maar trek het meetlint niet te strak aan. Het is belangrijk dat je teckel comfortabel kan bewegen tijdens het dragen van de halsband. Tel daarom bij de gemeten nekomvang 2 centimeter op en je hebt de juiste omvang bepaald voor een goed passende halsband van Charming Couture. Zoek met deze omvang de juiste maat halsband op in onderstaande tabel.

Houd de groene lijn aan voor de juiste positie van het meetlint voor het opmeten van de nekomvang.

Maat halsband Verstelbaar van Breedte halsband Meest gebruikt voor
XS 15 t/m 23 cm 1,5 cm Puppy's (kaninchen, dwerg en kleine standaard)
S-Slim 23 t/m 31 cm 1,5 cm Kaninchen en dwergteckels
S 23 t/m 31 cm 2,0 cm Kaninchen en dwergteckels
M 31 t/m 39 cm 2,5 cm Dwergen, standaard teckels en andere kleine tot middelgrote rassen
L 39 t/m 47 cm 2,5 cm Middelgrote tot grote rassen
XL 47 t/m 55 cm 2,5 cm Grote rassen

Alle halsbanden zijn verstelbaar met steeds twee centimeter afstand tussen de gaatjes.

TIPS & TRICKS

 

  • Halve centimeters mogen naar boven afgerond worden.
  • Bepaal de nekomvang niet door het opmeten van de oude halsband! Bij Charming Couture hebben we een eigen halsbandencollectie ontworpen met een bijpassende eigen maatvoering.
  • Heb je jouw pup nog niet in huis, maar wil je je wel vast voorbereiden op zijn of haar komst? Vraag de fokker om de nekomvang van jouw toekomstig huisgenootje op te meten vlak voor de 8 weken leeftijd of vlak voor het verlaten van het nest. Tel daar 2 centimeter bij op en kies aan de hand van bovenstaande tabel de juiste maat halsband.
  • Valt de maat van je teckel net in het laatste gaatje van een halsband? Neem dan een groter exemplaar. De maatvoering van de halsbanden is zo ontworpen dat er een kleine overlap is tussen de maten van de halsbanden.
  • Onze collectie halsbanden is speciaal ontworpen voor teckels, maar uiteraard ook geschikt voor andere kleine tot middelgrote rassen en puppy's.
  • Staat je maat of voorkeur er niet bij? Niet getreurd, geef dit aan ons door! We verzamelen de meest voorkomende missende maten om later nog een maatvoering te kunnen ontwerpen. 

 

 

Advies nodig over de maat? Neem contact met ons op! We hebben meer dan 15 jaar ervaring met teckels van diverse formaten.

We helpen je graag.