EEN JASJE MET DE BESTE PASVORM VOOR JOUW TECKEL

Met de komst van onze vaste jassencollectie wordt een jasje bestellen voor je teckel een stuk gemakkelijker. Om eenvoudig de juiste maat voor jouw teckel te kiezen hebben we hieronder een meetinstructie opgesteld. Voor onze vaste jassencollectie heb je voor het kiezen van de juiste maat slechts twee maten nodig van je teckel: de ruglengte en de borstomvang. Onze maatvoering is namelijk gebaseerd op de ruglengte van je teckel. Bij bijvoorbeeld maat 36 S staat de 36 namelijk voor de ruglengte in centimeters in combinatie met een kleine borstomvang. Onder de meetinstructie staat een handige calculator die met de maten van je teckel de best passende maat genereert. 

HANDIG BIJ HET METEN:

 

  • Laat je teckel staan op alle 4 de poten tijdens het meten, dus niet zittend of liggend opmeten.
  • De tekening hiernaast dient als referentie tijdens het meten.
  • Gebruik een soepel meetlint.
  • Trek het meetlint niet te strak aan, je teckel moet in het jasje immers comfortabel kunnen bewegen.
  • Noteer beide maten handig in de calculator hieronder en controleer deze maten goed.
  • Beweeglijke teckel? Meten met twee personen kan dan helpen; de één houdt wat lekkers voor de teckel terwijl de ander meet.
  • Vergeet het beloningskoekje niet na afloop! :-)

WELKE MATEN OPNEMEN?

 

In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe je jouw teckel het beste kunt opmeten. Geen zorgen, het is gemakkelijk en snel gedaan. Rond eventuele halve centimeters af naar boven. Gebruik de bovenstaande tekening als referentie voor de positie van het meetlint.

 

  1. Allereerst de ruglengte: dit meet je vanaf tussen de schouderbladen (twee knobbeltjes voelbaar) tot een centimeter voor de staart, zodat de hond ook gemakkelijk in het jasje kan zitten, kwispelen en uitgelaten kan worden.
  2. Vervolgens de borstomvang: rondom de borstkas, gemeten direct achter de voorpoten.
  3. Klaar? Invullen maar! Gebruik de maat calculator om de beste maat jas te bepalen voor jouw teckel. De maattabel hieronder dient als referentie.

MAAT CALCULATOR

 

Vul hieronder de opgenomen maten van je teckel in voor een bepaling van de beste maat jas. Het kan voorkomen dat de calculator meerdere maten als match geeft voor jouw teckel. Bij twijfel raden we aan om te kiezen voor de maat jas met de langste ruglengte. Geeft de calculator geen maat aan? Scroll dan naar beneden voor ondersteuning bij het bepalen van de best passende maat.

 

MAATTABEL JASSENCOLLECTIE

 

Maat Ruglengte Meest gebruikelijk voor:
30 S 30 cm Puppy of kleine kaninchen teckel
30 M 30 cm Kaninchen teckel
33 33 cm Flinke kaninchen of kleine dwergteckel
36 S 36 cm Dwergteckel met kleine/ smalle borstomvang
36 M 36 cm Dwergteckel
39 S 39 cm Flinke dwerg of kleine standaard teckel
39 M 39 cm Kleine standaard teckel
42 42 cm Standaard teckel
45 45 cm Flinke standaard teckel

Let op: de beschrijving hierboven voor wie welk jasje zou passen betreft slechts een indicatie. Meten is weten!

Meet daarom altijd de teckel op om de best passende maat jas te bepalen. Aan de maattabel en maatcalculator kunnen geen rechten worden ontleend.

MEER HULP NODIG BIJ HET KIEZEN VAN DE JUISTE MAAT?

GEEN PROBLEEM.

 

In sommige gevallen vindt de calculator het lastig om de juiste maat te bepalen. Teckels zijn er immers in vele soorten en maten! Voornamelijk bij jongere teckels zie je dat de combinatie borstomvang en ruglengte nog niet exact is te koppelen aan een vaste maat. Vaak is er dan alsnog een jasje dat goed past, echter hebben we dan wat meer informatie nodig om je te helpen de juiste maat te kiezen. Neem hiervoor contact met ons op middels het onderstaande formulier.