EEN JASJE EXACT AFGESTEMD OP DE MATEN VAN JOUW TECKEL VOOR DE BESTE PASVORM

LET OP: Wegens grote drukte beperkte aanname van maatwerk opdrachten!

We vinden het heel fijn dat zó veel mensen ons weten te vinden voor een maatwerk jasje. Om de kwaliteit te waarborgen en de wachttijd niet teveel te laten oplopen nemen we daarom beperkt maatwerkopdrachten aan.

Indien je een maatwerk jasje zou willen laten maken, laat dit ons dan tijdig weten. Mochten wij je aanvraag kunnen aannemen dan kunnen wij een verwachte verwerkingstijd aangeven. Houd rekening met een verwerkingstijd van tenminste 10 werkdagen (verwerkingstijd update 2 december 2023). Sneller een jasje nodig? Bekijk dan onze vaste jassencollectie, met directe levering uit voorraad. Bedankt voor je begrip!

HANDIG BIJ HET METEN:

 

 • Laat je teckel staan tijdens het meten, dus niet zittend of liggend opmeten.
 • De tekening hiernaast dient als referentie tijdens het meten.
 • Gebruik een soepel meetlint.
 • Trek het meetlint niet te strak aan, je teckel moet in het jasje immers comfortabel kunnen bewegen.
 • Noteer alle maten handig in het formulier hieronder en controleer deze maten goed.
 • Beweeglijke teckel? Meten met twee personen kan dan helpen; de één houdt wat lekkers voor de teckel terwijl de ander meet.
 • Vergeet het beloningskoekje niet na afloop! :-)

CHARMING COUTURE'S TECKELJASJES OP MAAT

 

In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe je jouw teckel het beste kunt opmeten. Gebruik de bovenstaande tekening als referentie.

 

 1. Allereerst de ruglengte: dit meet je vanaf tussen de schouderbladen (twee knobbeltjes voelbaar) tot een centimeter voor de aanzet van de staart, zodat de hond ook gemakkelijk in het jasje kan zitten, kwispelen en uitgelaten kan worden.
 2. Vervolgens de borstomvang: rondom de borstkas, gemeten direct achter de voorpoten.
 3. Daarna meet je de nekomvang op de plaats waar normaliter de halsband zou zitten.
 4. Voor het meten van de voorborst meet je vanaf waar de halsband zou zitten de lengte van de voorborst tot aan de oksel. Het meetlint gaat voor deze maat vanaf de halsband verticaal over het midden van de voorborst heen tot je de oksel bereikt.
 5. Tenslotte is het handig om te weten of het jasje voor een reu of een teef zal worden gemaakt, zodat bij het uitlaten de reu niet per ongeluk in het jasje kan plassen. Voor de reuen is de blauwe lijn in de tekening van belang, meet hiervoor vanaf de knobbeltjes van de schouderbladen, recht over de rug tot waar het piemeltje zou zitten.

KLAAR MET METEN? STUUR ONS DE MATEN!

 


Charming Couture's jasjes op maat zijn maatwerk producten. Zij worden volgens de door u ingevoerde specificatie(s) gemaakt. Het herroepingsrecht of de mogelijkheid tot ruilen is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. Charming Couture is niet aansprakelijk voor door uzelf gemaakte meetfouten, eventuele vermakingskosten zijn voor eigen rekening.